Iqra täyttää tänään (30.6.2021) tasan yhden vuoden, joten olen tänä merkkipäivänä päättänyt Pistää Lapun Luukulle niin sanotusti ja poistaa pelin.

 

Koen, että tekstiroolipelaamisessa ns. pelaaja”pool” on pieni ja kutistuu yhä. Uuden pelin luominen, varsinkin jos sillä on niché kohdeyleisö, on lähtökohtaisesti vähän huono idea, koska silloin jakaa halki jo valmiiksi pientä joukkoa. Ainakin itselleni käy järkeen se, että on parempi jos kaikki ovat muutamassa suuressa pelissä, kuin niin, että kaikilla on omat 3-5hlön kuppikuntapelit.

Tästä syystä poistan Iqran. En halua kontribuoida tähän ongelmaan. Minusta tuntuu huonolta yrittää luoda ultra-niché tarjonta ja yhteisö, jonka pelaajat voisivat olla ihan tyytyväisiä pelaamassa jossain muualla. Menen itsekin muualle pelaamaan.

 

Esitän alhaalla olevat linkit peleihin, jotka vaikuttavat minusta erityisen taitavasti tehdyiltä ainakin pelimaailman puolesta (en sano mitään pelien yhteisöistä, tai materiaalista joka ei näy ulkopuolisille, kun en tiedä niistä mitään).

7dHpaPR.png
zVWO0Fo.png
bf2910ce443df69660c835ef2b2d5b8e.png
banneri_iso.png

Myös Iqran linkinvaihtajat vielä kerran. Kiitos teille.

mkWdDtb.png

Jos tänne joku eksyy etsiessään peliä, kehotan kokeilemaan linkkejä. Pelit toisaalta tosiaan tulevat ja menevät, joten en voi taata linkkien säilyvyyttä. Jätän ne nyt vain tänne elämään omaa elämäänsä.

 

Muille peleille

Iqran foorumia ja pelitietoja en poista heti siksi, että näkisin mielelläni omia ideoitani ja konseptejani muissa peleissä. Niitä voi kuka tahansa halutessaan kopioida, muokata, niistä voi tehdä omia iteraatioita ja käyttää miten huvittaa. Iqra on luotu sellaiseksi peliksi, jossa haluaisin itse pelata, joten tietysti tahdon jakaa Iqran muille peleille resurssiksi.

Omaa tekemääni grafiikkaa en jaa ilman erillistä lupaa.

 

En koe Iqraa ajanhaaskuuna, vaikka siitä ei kunnollinen peli tullutkaan, sillä sen tekeminen kehitti minua. Pidän siitä maailmasta, jonka sain aikaan.

Jos joku on lukenut kaiken tämän niin jees, hyvää päivänjatkoa ja toivottavasti pääset osalliseksi hyviin peleihin.

Kaikkea hyvää,

Worm/Glaurung (Meatmogul#5464 as of now)

 

Vielä yksi Iqra-artti for the road:

iqra.png